VÍVÓDA

ÜDVÖZLÜNK A MAGYAR VÍVÓK, ÉS VÍVÁST SZERETŐK OLDALÁN

 

 

 

 
Köszöntő

Tisztelettel és szeretettel üdvözlünk a Magyar Vívók, azon belül a Magyar Veterán Vívók vitaoldalán. Itt hozzászólhatsz a magyar vívás helyzetéhez, véleményt mondhatsz versenyekről, azok rendezéséről, a vívók és edzők hozzáállásáról. Szóval mindenről, ami a vívósporttal kapcsolatos. Egy valamit azért kérünk tőled. Mindezt kulturált körülmények közt, egymást és a megszólított személy tiszteletben tartásával tedd meg.

Köszönjük.

 
Vívótanonc toborzó

Elindítottuk gyermektoborzó oldalunkat:

www.gyermekvivas.gportal.hu

Ha nem látod rajta feltüntetve az egyesületed nevét, elérhetőségét, kérlek jelezd felénk, és feltöltjük.

 

 

 
Elnökválasztás!
Mi lenne a legfontosabb a magyar vívás hanyatlásának megállításában?

több pénz
jobb utánpótlásnevelés
morális megújulás
korszerűbb szakmai munka
a megválasztott vezetés garancia erre
már semmi nem állíthatja meg a hanyatlást
egyéb
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
 
 
Háttér cikkek, hírek
 
 
Menü. Eszi, nem eszi, nincs más
 
 
Számláló
Indulás: 2012-03-27
 
 
Hasznos oldalak
 
Versenynaptár
2018. November
HKSCPSV
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
<<   >>
 
Öröm, bánat... siker, sikertelenség... és ami mögötte van!

Felébredtünk?

2012.09.07. 13:15, fgy
Végre...

Nagy örömmel olvashattuk az alábbi hírt, végre történik már valami érdemi is :):):)

http://www.utanpotlassport.hu/2012/08/30/iskolapadbol-a-pastra/

Tud valaki segíteni abban, hogy ezt a hírt, meg a mi www.gyermekvivas.gportal.hu oldalunkat hogy lehetne a facebookon is népszerűsíteni? Sajnos Facebook vonalon (is) elég gyenge vagyok (talán a korosztályomban nem vagyok ezzel egyedül), van ugyan oldalam, de ezekkel a postolásokkal meg hasonlókkal nemigen vagyok tisztában. De szívesen megtanulnám!

Úgy látom, hogy a mai világban ami nincs fenn a Facebookon, az gyakorlatilag nem is létezik :) Úgyhogy akkor haladjunk a korral, ha azt szeretnénk, hogy a fiatalabb korosztályokhoz is eljusson amit közzé szeretnénk tenni.

11 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2012.09.30. 15:11
fgy

 

Nekem ezzel a jelentkezési felhívással ugyanaz a poblémám, mint a nyárival: nincs meghatározva pontosan, hogy mire is kell jelentkezni? Persze, keretedzőnek, de mik pontosak a feladatai, mi a hatásköre, a megbízatás mettől meddig szól, és hát persze nem utolsó sorban milyen anyagi kondíciókkal? A közgyűlésen elhangzott, hogy 50 vagy 60 valahány magyar edző dolgozik külföldön, közülül minél többet haza kellene csábítani. Szerintem komoly ember egy ilyen felhívásra (aki kedvet érez, jelentkezzen) nem nagyon jelentkezik, vagy csak végső elkeseredésében.

A (vívó) sporton kívüli világban ez úgy működik, hogy van egy pontosan körülhatárolt munkakör, jogokkal és kötelezettségekkel, a munkakörnek a szervezeti hierarchiábna jól körülhatároltan megvan a helye. A munkakörre kiírnak egy pályázatot, és az összes feltételnek megfelelő pályázók közül a döntésre jogosult a megadott határidőig dönt. A zárt pályázat szerintem nem azt jelenti,  hogy a feltételeket (minkét fél részéről) nem kell előre rögzíteni.

Ez így inkább csak maszatolás. Közben meg telik az idő, maholnap október lesz.

Egyébként sajnálatos, hogy szakmai kérdésekben ilyen bizonytalanság uralkodik. Múlt héten a veterán vívók képviselőjeként volt alkalmam a szövetség elnökével beszélgetni, és ez a beszélgetés engem meggyőzött arról, hogy a háttérben azért mintha valami elkezdődött volna. Elnök Úr megosztotta velem eddig tevékenységének néhány eredményét (én pedig javasoltam neki, hogy ezt a vívótársadalom nagyobb körével is ossza meg, esetleg a szövetség honlapját is felhasználva az információk megosztására). Elmondta, hogy mik azok a legfontosabb feladatok, amivel jelenleg kiemelten foglalkozik (politikai kapcsolatok kiaknázása, pénzszerzés, az adósság elengedése, az iskolai vívás terjesztése, ehhez források találása, koncepció kidolgozásának koordinálása, nemzetközi kapcsolatok kialakítása). Úgy veszem észre, hogy sokat dolgozik, ami nálam mindig pozitív, szerintem aki dolgozik, ha követ is el hibákat, előre jut.

Viszont a szakmai vezetés és irányítás nem az ő feladata, neki (az elnökségnek) a feltételeket kell biztosítani (remélhetőleg sikerül).  Tehát a szakmai oldalnak kell (persze a hozzáértésen túl, az myilvánvalóan alapvető követelmény) határozottnak, döntésképesnek, aktívnak és lendületesnek lennie. Az edzők kiválasztása körüli huzavona nem erre mutat.

Idézet
2012.09.28. 06:55
Sneider

Igen, érdekes ez a jelentkezősdi. Miért nem fogadták el az eddigi jelölteket, amikor a bizottságok megszavazták őket? Esetleg rossz szakmai elképzeléssel kápráztatták el a tisztelt elnökséget? Netán Lajosnak volt, van kifogása ellenük? Vagy hol a hiba?

Idézet
2012.09.27. 19:39
Utolsó Betyár

Itt a vég, válasszatok!
Végre újra mozog a föld. A bölcsek tanácsa meg lett választva. (Olvasom a szövetség honlapján)
Hogy jött az elnökség soraiból ez a zseniális ötlet, hogy egy edző kiválasztására jelöljön 4 mamelukot és egy edzőt? Milyen alapon fogja Ottika megítélni mondjuk dr. Szepesi László Úr vívóedzői képességeit? Vagy talán más képességeket kell ennek a jelölőbizottságnak elbírálni? Mert talán arra jók lennének.

Mitől van ez a nagy rettegés? Miért kell félni attól, hogy azt merjük mondani: Lajos, Te vagy a főnök, válassz és vidd el a balhét. Ez a lépés már nem tudom hányadik gyenge probálkozás az edzők kiválasztására. Már volt egy kör, ahol állítólag kellett az akkori bizottságnak egy rangsort felállitania, ami alapján aztán be kellett volna adni egy szakmai elképzelést. Nem tudni, ez megtörtént-e, talán nem.

Most újabb bizottság, újabb jelölés és ami az igazi meglepetés, újra lehet jelentkezni. Vajon erre miért van szükség? Valaki nyári álmot aludt és elfelejtett jelentkezni? Vagy valaki a kívánt, óhajtott titkos jelöltek közül még nem jelentkezett és ezzel nyitják ki a kiskaput?
Még addig huzzák, amíg én is veszem a betyárbutort és jelentkezem. Már csak ilyen egy igazi magyar betyár.
De félek, ellátnák a bajomat betyárosan.
Utolsó Betyár

Idézet
2012.09.17. 21:12
fgy

Öröm volt egy ilyen jó és sikeres kezdeményezésről olvasni a szöv. honlapján, talán érdemes lenne a többi fegyvernemben is bevezetni. 

http://www.hunfencing.hu/?p=hirek/parbajtor-szakag/120917-beszamolo-a-hetvegi-parbajtor-nyilt-keretedzesrol

Idézet
2012.09.14. 21:01
fgy

A mai Nemzeti Sport utolsó oldalán van egy egész oldalas cikk Somlai Bélával, aki teheti, olvassa el. Nagyon érdemes!

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
 
2012. évi Veterán Egyéni Világ Bajnokság.

2014. évi Veterán Vívó Világ Bajnokság

Magyarország, Debrecen

2014. október 21 - 26 - ig.

 

 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2014.10.08. 13:31
2013.01.25. 15:13
2012.11.30. 13:08
2012.10.23. 20:03
2012.09.28. 06:52
2012.09.07. 13:15
2012.08.28. 14:05
2012.08.17. 13:08
2012.07.20. 06:59
2012.07.02. 09:42
2012.06.15. 21:02
2012.06.15. 19:34
2012.03.30. 09:00
Friss hozzászólások
 
 
Tikk-takk
 
 
Parád, riposzt!
Itt mehet a parád, riposzt! Kedvetekre dumálhattok, esetleg vitázhattok! Természetesen a másik fél tiszteletbentartásával.
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Mennyire tetszik, amit látsz
Itt szavazhatsz az oldal tartalmáról és formájáról
Mi a véleményed az oldalról

Ez tiszta tus!
Parád, riposzt!
Együttes!
Rossz parád!
Tus nálam!
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Van benne igazság
 

 

KÖSZÖNJÜK, HOGY NÁLUNK JÁRTÁL

 


STARSTABLE Online csatlakozz te is egy remek közösséghez! Daisy BLOG    *****    Érdekelnek a zenei újdonságok? Kattints! &#9205; Popusz: Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több.    *****    Halihó! Néhány újdonság a G-Portál Histórián! Toljuk meg az év végét, kovácsoljunk közösséget ismét! Csatlakozol? :)    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK