VÍVÓDA

ÜDVÖZLÜNK A MAGYAR VÍVÓK, ÉS VÍVÁST SZERETŐK OLDALÁN

 

 

 

 
Köszöntő

Tisztelettel és szeretettel üdvözlünk a Magyar Vívók, azon belül a Magyar Veterán Vívók vitaoldalán. Itt hozzászólhatsz a magyar vívás helyzetéhez, véleményt mondhatsz versenyekről, azok rendezéséről, a vívók és edzők hozzáállásáról. Szóval mindenről, ami a vívósporttal kapcsolatos. Egy valamit azért kérünk tőled. Mindezt kulturált körülmények közt, egymást és a megszólított személy tiszteletben tartásával tedd meg.

Köszönjük.

 
Vívótanonc toborzó

Elindítottuk gyermektoborzó oldalunkat:

www.gyermekvivas.gportal.hu

Ha nem látod rajta feltüntetve az egyesületed nevét, elérhetőségét, kérlek jelezd felénk, és feltöltjük.

 

 

 
Elnökválasztás!
Mi lenne a legfontosabb a magyar vívás hanyatlásának megállításában?

több pénz
jobb utánpótlásnevelés
morális megújulás
korszerűbb szakmai munka
a megválasztott vezetés garancia erre
már semmi nem állíthatja meg a hanyatlást
egyéb
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
 
 
Háttér cikkek, hírek
 
 
Menü. Eszi, nem eszi, nincs más
 
 
Számláló
Indulás: 2012-03-27
 
 
Hasznos oldalak
 
Versenynaptár
2018. Szeptember
HKSCPSV
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 
Öröm, bánat... siker, sikertelenség... és ami mögötte van!

Csak az elnökség felelőssége?

2012.07.20. 06:59, Sneider

Eddig szinte csak arról beszéltünk, hogy a kialakult helyzet elsősorban az elnökség felelőssége.

Vajon a vívósportban dolgozó edzők, versenyzők mennyire érintettek az ügyben?

És ha érintettek, vajon ők megtudnak e változni munkamorálban, hozzáállásban, esetleges új edzésmódszerek kivitelezésében, befogadásában olyan mértékben, ami pozitív fordulatot hoz vívósportunkban?

Vagy marad az egymásra mutogatás, a felelősség áthárítása az esetleges "tanulás" helyett? Egyáltalán kell "tanulnunk" valakiktől, vagy tudunk mindent, csak nem "mondjuk"? 

77 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2012.08.11. 09:42
Sneider

Megkaptam, kitöltöttem, visszaküldtem. Kíváncsian várom, mi fog ebből kisülni. Nyáron sem áltunk le teljesen. Hetente kétszer jöttek a srácok iskolázni. Most 20-án bemutató vívást tartunk a strand területén - Kunszentmiklós -, toborzó jelleggel, amolyan házi csapatversenyt rendezünk. Aztán 21-én kezdem a versenyzőkkel az alapozást, szeptember 3-án indul ugyanez az újoncokkal. Ha lesznek újoncok. A két helyi iskolában folytatom a toborzást, aztán meglátjuk. A szülők beruháznak szerelésre, az önkormányzat biztosítja a helyünket a sportcsarnok karzatán. Pástunk nincs, egy-két találatjelző gépre van tizenegy tőröző. 8 - 13 évesek. Sajnos ebből csak három lány. Lelkesek, szorgalmasak. Jó lenne még egy két gép, egy két csúszásmentes pást, vagy valami pástszerű gumiszőnyeg, mert kövön vívnak, ami csúszik és balesetveszélyes. A szúrópárnákat Kecskemétről kaptuk, - ahogy találatjelző gépet is - házi kivitelezésű párnák, de a célnak megfelelnek. A helyünk nem állandó, - ott edzenek a pingpongosok is - minden edzésen szerelnünk kell. Persze ez nem baj, a lényeg, hogy dolgozhatunk. Hetente ötször két órát, versenyre készülve többet. Bízom benne, hogy jó szezonunk lesz, eredményes. 

Idézet
2012.08.10. 11:20
fgy

A szövetség honlapjára felkerült egy felhívás, amelyben Csampa Zs. kéri, hogy a szakosztályok tölsenek ki a egy kérdőívet, melynek adataira is támaszkodva sportágfejlesztési koncepció készül. Mivel a koncepció előfeltétele a sportág jövőbeni állami támogatásának, remélem a szakosztályok komolyan veszik a felhívást, és a feladatot, kitöltik és határidőre beküldik az egyébként meglepően részletes kérdőívet.

Itt az idő, amikor a szakosztályok ismét segíthetnek, remélem élnek a lehetőséggel.

Idézet
2012.08.09. 21:31
Kolczonay István

 

Hogy a legkönnyebb dolog kijutni egy olimpiára? Csapatban. Így is kellene gondolkodni. Ez a központosítás irányába mutat. Ez így mind szép és jó, de ehhez meg kellene teremteni a feltételeket minden szinten. Na ez az, amitől fényévnyire vagyunk. Egyébként miért lenne összeférhetetlen a központosítás és az automatizmus? Persze észszerűen. Csendben megjegyzem, hogy nem egy női kereten voltunk vagy négyen.

S.K.

Idézet
2012.08.09. 17:18
Betyár

Központosítás vagy "automatizmus"?
A realitásokból kell kiindulnunk. Van minden klubban elég minőségi edzőpartner? Nincs.
Mi a megoldás? Közös edzések (ezt nevezik központosításnak). Aki ezt kétségbe vonja, az nagyon a fejlődés mögött jár.
 

Az említett példa csalóka.Titi, Mincza, Hormay, Tóth Hajni nem a központosítás áldozatai voltak, hanem Győző megkülönböztető, kirekesztő akcióinak (válogatás a csapatba, fiatalítás címen kiejtette az öregeket, kivételezése a kiválasztottakkal stb.)
 

Az ötvenes évek vívó sikereinek nagyban a közös edzések voltak az alapjai. Ha a vezető országokat nézzük, Kína, Korea, abszolut központosított .Az olaszoknak  van elég erős klubéletük, hogy erre nincs szükségük, de ők is csak tőrben tündököltek. Ráadásul nálunk a központosítás egyszerűen megoldható, hiszen a nagy többség egy városban él, és különben sincsenek nagy távolságok.
Arról nem is beszélve, hogy pl. a franciáknál a központosítás azzal jár, hogy mindenki a vezetőedzőnél és az aszisztensénél iskolázik és hetente csak egyszer megy a klubjába.
Ha megint csak itt tartunk, hogy ez egy megosztó kérdés, akkor látszik csak  igazán, hogy még mindig nem sikerült egy átfogó, szakmailag lényegre törő analízist csinálni, hogy mitöl beteg a magyar vívás. E nélkül nincs alapja a változtatásoknak. Vannak egyáltalán változtatások? Én még csak jelét sem látom. Minden megy tovább a régi kényelmes, megegyezéses, békés úton.

Egyébként meg csodálom Iván érzékenységét, hiszen semmi mocskolodó sértést nem írtam, csak meg merem írni (igaz ehhez nem kell bátorság, hiszen névtelenül) a tényeket, de ezzel a hallgatag tömeg véleményét öntöm ilyen kétes formába. Ők ugyan így gondolkoznak, csak nem veszik a fáradtságot, hogy megírják.

Idézet
2012.08.09. 10:59
Serra

Olvasgatva a jegyzőkönyveket komoly félelmeim támadtak. A túlzott központosítás, a kemény szankciók (csak az indulhat nemzetközi versenyen aki nem hiányzik keretedzésről) Kulcsár Győző szellemét idézi. Ő hasonló szabályozással sikeresen elriasztotta a második vonal versenyzőit, aminek  jól látható következményei vannak. 

Véleményem szerint az AUTOMATIZMUS az egyetlen és tiszta megoldás. Ha a delikvens különböző, akár a központi felkészüléstől eltérő edzésmódszerrel is oda tud érni, akkor értelmetlen lenne büntetni. Ha valaki a központosított edzések ellenére se tud kijutni, akkor nem odavaló. Természetesen senki sem ellensége saját magának, részt vesz a megfelelő számú központi edzéseken. 

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
 
2012. évi Veterán Egyéni Világ Bajnokság.

2014. évi Veterán Vívó Világ Bajnokság

Magyarország, Debrecen

2014. október 21 - 26 - ig.

 

 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2014.10.08. 13:31
2013.01.25. 15:13
2012.11.30. 13:08
2012.10.23. 20:03
2012.09.28. 06:52
2012.09.07. 13:15
2012.08.28. 14:05
2012.08.17. 13:08
2012.07.20. 06:59
2012.07.02. 09:42
2012.06.15. 21:02
2012.06.15. 19:34
2012.03.30. 09:00
Friss hozzászólások
 
 
Tikk-takk
 
 
Parád, riposzt!
Itt mehet a parád, riposzt! Kedvetekre dumálhattok, esetleg vitázhattok! Természetesen a másik fél tiszteletbentartásával.
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Mennyire tetszik, amit látsz
Itt szavazhatsz az oldal tartalmáról és formájáról
Mi a véleményed az oldalról

Ez tiszta tus!
Parád, riposzt!
Együttes!
Rossz parád!
Tus nálam!
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Van benne igazság
 

 

KÖSZÖNJÜK, HOGY NÁLUNK JÁRTÁL

 


ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést &#8222;BECSÜLET KASSZÁS&#8221; alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!